· 

Koud water Boost!

Ik hoor het sommige mensen nog steeds zeggen: Je bent gek! Ik denk oprecht dat je inderdaad wel een beetje gek moet zijn om dat koude water in te gaan, maar wat een kick geeft het. Je hoeft tegenwoordig maar een krant of tijdschrift open te slaan en je leest iets over mensen die in koud water gaan zwemmen. Wim Hofman doet dit al jaren en weet steeds meer mensen te overtuigen over de positieve invloed dat koud water heeft op je lichaam en geest. Luister altijd goed naar je eigen lichaam want het wil niet zeggen dat het voor iedereen goed is. Geen dag is hetzelfde aan zee. De ene keer schijnt de zon heerlijk op het water en is de zee magisch glad als een spiegel. En ja soms tref je van die dagen dat het keihard waait de hagels  je om je oren vliegen en dat je blij bent dat je handdoek  niet van kont afwaait. Maar juist  die omstandigheden geven de voldoening van het heerlijk thuiskomen bij de warme kachel.  Elke week als ik weer bij het mooie Roptazyl aankom lonkt de zee. Vaak zijn er al een paar dames aanwezig   ''de See Suskes''  die al heel wat jaren het koude water trotseren. Het is fijn om zoveel ervaring om je heen te hebben.  Op de groepsapp zie je altijd precies wie er gaan zwemmen en hebben we een bepaalde regel dat je nooit alleen moet gaan zwemmen. We houden de Wisuki app goed in gaten voor het beste zwemmoment, maar met zoveel ervaren dames die veel over de zee en de stromingen weten staat het perfecte moment  vaak al in de groepsapp. Ik leer veel van de andere en het geeft een verbonden gevoel. Je deelt dezelfde passie. Voordat ik het water in ga ren ik altijd even een klein stukje op en neer de dijk op om te zorgen dat mijn lichaam al wat warm wordt van binnen.  Het moment dat mijn voeten het water aanraken begin ik mijn ademhaling al aan te passen. Ik adem langzaam in en uit en op het moment dat ik volledig in het water ben zorg ik dat  dat gebeurt op een lange uitademing.  Je voelt je huid tintelen en soms prikken. Het kacheltje in je is druk bezig je warm te houden. Je voelt de energie door je lichaam schieten en je huid begint langzaam rood te worden.  Dit gevoel voelt bijna verslavend. We zwemmen vaak tot een bepaalde lijn die zichtbaar is bij de stenen op de dijk. Het moment dat ik het water uitkom zie ik direct hoe goed doorbloed mijn lichaam is en je huid voelt eerst wat verdoofd maar als ik hand over mijn arm strijk voelt het zacht en glad. Na het zwemmen ren ik weer even een stukje en soms stap ik met badjas en al direct de auto in. Wat was het weer een fijn moment.

Ik houd je op de hoogte van mijn koud water uitdaging en in mijn volgende blog vertel ik nog wat meer tips voor als je wilt gaan zwemmen in koud water. En waarom ik ben begonnen.

 

Liefs Tineke 

Contact 

Tel: 06-37433822                               

Email info@myyogafavourites.nl

Verzenden met  

Kvk-nummer 70008892

Btw-nummer NL001796401B36

Bank-nummer NL11RABO 0324098391