· 

Voorbij het koudste punt

 

Alweer een paar weken geleden schaatste we nog over het ijs. Aangezien ik niet een hele goede schaatser ben zocht ik het koude water maar weer op een andere manier op. En koud was het zeker. Al een paar maanden ben je aan het toewerken naar het koudste punt, en ja het kan natuurlijk altijd nog kouder. Maar met een watertemperatuur van -2 graden was het koud en uitdagend genoeg. Met het zonnetje erbij liep ik het koude water in. Ik had van te voren maar even een extra grote mok gember thee gedronken om het kacheltje van binnen alvast wat aan te wakkeren. Thee drinken hoort voor mij bij het zwemmen zowel van te voren als er na. Ook de Solaris Thee is een heerlijke aanrader. In het water voelde ik de dunne stukken ijs tegen mijn benen. Ik  dacht eerst wat prikt de kou in mijn benen haha maar het was toch echt ijs. Maar je voelt de kou niet op de manier zoals je anders kou voelt. De kou verdooft op een fijne manier en ik  voelde van binnen een warm gevoel van trots van top tot teen door mij heen gaan. Rustig zwom ik weer richting de kant en werd mezelf nog even extra bewust van wat ik allemaal voelde in mijn lichaam. Bewust zijn van je lichaam is zo belangrijk en ik denk dat ik daarom zo wordt aangetrokken door het zwemmen in koud water. Ademhaling, mindset, voelen wat de kou met je doet. Als je er aan begint ben je verslaafd. 

Contact 

Tel: 06-37433822                               

Email info@myyogafavourites.nl

Verzenden met  

Kvk-nummer 70008892

Btw-nummer NL001796401B36

Bank-nummer NL11RABO 0324098391